Arestări la FC Barcelona într-un dosar de corupție

26

Numărul de arestări făcute precum și identitatea celor implicați nu au fost însă precizate în mod oficial, potrivit BBC News.

Printre cei arestați se numără Roman Gomez Ponti, Oscar Grau, Josep Maria Bartomeu și Mundo Deportivo, într-un dosar amplu de corupție care a primit numele BarcaGate.

Bartomeu, Grau și Ponti sunt acuzați că în urmă cu un an au angajat o companie digitală pentru a apăra imaginea consiliului de administrație a lui FC Barcelona și totodată pentru a denigra foști președinți ai clubului, Juan Laporta sau Victor Font, dar și legende ale catalanilor precum Xavi Hernandez, Gerard Pique sau Leo Messi, potrivit DigiSport.

Josep Maria Bartomeu ar fi plătit un milion de euro firmei I3Ventures din conturile clubului, pentru a lansa critici la adresa celor care i-ar fi putut sta în cale pentru obținerea unui nou mandat în conducerea Barcelonei.

Conducerea Barcelonei a emis o scrisoare în care își arată colaborarea cu justiția și faptul că respectă prezumția de nevinovăție a persoanelor implicate.

Ca urmare a descinderii poliției în această dimineață la sediile de pe Camp Nou, prin ordin al șefului Curții de Instrucție 13, din Barcelona, ​​care anchetează cazul în ceea ce privește angajarea serviciilor de monitorizare a rețelelor de socializare, FC Barcelona a oferit colaborarea sa deplină autorităților judiciare și de poliție pentru a clarifica faptele care fac obiectul acestei anchete.

Informațiile și documentația solicitate de poliția judiciară au fost strict limitate la faptele referitoare la acest caz.

FC Barcelona își exprimă respectul în cea mai mare măsură a procedurilor legale și principiul prezumției de nevinovăție a celor afectați în cadrul acestor proceduri.”, se regăsește în comunicatul clubului catalan.

Facebook Comments