Un număr de 13 structuri educaționale, din 10 județe ale țării, au beneficiat de 100 echipamente IT recondiționate, în cadrul campaniei de donații „Dăm un Byte de Ajutor”, organizată de Ateliere fără Frontiere, în parteneriat cu Asociația ECOTIC.

Campania face parte din platforma educlick a Ateliere fără Frontiere, prin intermediul căreia echipamentele IT colectate sunt pregătite pentru reutilizare de către persoane provenind din medii defavorizate și apoi donate către școli sau instituții de învățământ ce nu beneficiază de aceste dotări.

Astfel, donația de calculatoare are impact în trei zone diferite: educație, susținerea reutilizării și inserție socio-profesională pentru persoane care întâmpină dificultăți la angajare pe piața liberă.

Nevoia de echipamente IT și de conectivitate la Internet sunt două aspecte din ce în ce mai vizibile, la nivelul școlii românești.

Din păcate, școlile din zonele defavorizate sunt cel mai adesea private de aceste dotări, fapt ce afectează calitatea procesului educațional și dezvoltarea ulterioară a elevilor.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online