Alianța pentru Unirea Românilor a anunțat oficial organizarea unui nou protest în fața Ministerului Sănătății la ora 18:00. Aceștia îl acuză pe Vlad Voiculescu și Raed Arafat de lipsa de răspundere de care au dat dovadă în ultimul timp.

„Alianța pentru Unirea Românilor protestează astăzi, la ora 18:00, în fața Ministerului Sănătății, în legătură cu lipsa de răspundere politică de care dau dovadă ministrul Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat în contextul tragediilor recente petrecute în sistemul de sănătate.”, a scris AUR pe site-ul oficial al partidului, alături de o fotografie cu un mesaj reprezentativ acțiunilor efectuazte de cei acuzați.

demisia incompetentilor

Acțiunile care au umplut paharul au fost evenimentele neplăcute din ultimele zile, ce au dus la moartea unor pacienți internați.

Unul dintre evenimente este cel petrecut aseară, când un TIR ATI a suferit defecțiuni la instalația de oxygen și a dus la moartea a trei persoane. Astfel, s-a descoperit că firma ce asigura mentenanța instalației de oxygen, precum și a ventilatoarelor din tirul ATI de la spitalul Victor Babeș, unde au decedat trei persoane, aparține Medist SRL, compania deținută de fosta soție și fiul fostului ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.

De asemenea, un alt eveniment ce a determinat intriga protestului, ce va începe astăzi, este evacuarea celor peste 100 de pacienți de la spitalul Foișor în noaptea de vineri spre sâmbătă. Evenimentul a stârnit criticile pacienților, rudelor acestora și ale specialiștilor din sistem. Mai mult, semnarea ordinului de evacuare a fost realizată de secretarul de stat Raed Arafat și avizat formal de ministrul Sănătății.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online