Din această seară, la ora 23 și până pe 23 martie, la ora 10, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că, în unele zone ale țării, vor avea loc fenomene meteo deosebite, precum: precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde, treptat, sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, peste cel foarte consistent, depus anterior.

Precipitații slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane.

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare, în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar – pe parcursul zilei de luni – în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute, față de mediile climatologice ale perioadei.

ANM preciezază că, până vineri, 26 martie, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative, pe timpul nopților și dimineților.

Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie), vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate – temporar – cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online