Duminică, 21.03.2021, ora 11:00, la emisiunea Insider Politic, difuztă de Prima TV, a fost invitat prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareș Bogdan, care a explicat amănunțit despre conținutul certificatului de vaccinare, ce urmează a fi valabil la nivelul Uniunii Europene.

“Vom avea un certificat care conţine trei chestiuni foarte importante, nu conţine doar varianta iniţială propusă propusă de Grecia, Italia, Spania, adică varianta obligatorie a unui vaccin din cele patru acceptate, acum urmează al cincilea acceptat pe teritoriul european şi practic acest certificat care va fi disponibil şi online (…)Prevede trei chestiuni în interioul lui, ca proiect prezentat deocamdată. Dacă ai făcut un vaccin din cele acceptate la nivel european: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Johnson&Johnson (…) dacă ai un test PCR, adică exact modalitatea prin care astăzi intri într-un stat european, ai un test negativ făcut cu maxim 48 de ore înainte poţi să călătoreşti ceea ce nu înseamnă restricţia unui vaccin obligatoriu. (…) Pentru cei care au avut deja boala, care au anticorpi, vor prezenta un certificat de prezenţă a anticorpilor în corpul lor în urma faptului că au trecut prin boală şi ei vor putea intra în ţările respective”.

Rareş Bogdan, a menționat faptul că dacă Armata nu s-ar fi implicat şi ar fi lăsat totul la nivelul direcţiilor de sănătate publică (DSP), ar fi fost un fiasco campania de vaccinare anti-Covid-19.

“Eu cred sincer că în cazul în care nu se implica Armata, nu era implicată Armata şi aici a avut fler şi inteligenţă politică şi nu numai preşedintele Iohannis, dacă nu ar fi implicat Armata în organizarea centrelor de vaccinare, dacă nu ar fi fost rigurozitatea, disciplina uluitoare şi ar fi lăsat totul pe DSP-uri, era un fiasco campania. Aş este un mare succes. Suntem pe locul trei în Europa dn 27 de state”.

“Sunt două lucruri unde România stă grozav, sau trei: la inteligenţă stăm fantastic, la internet, unde viteza noastră de internet este incredibilă la nivelul Europei şi trei, la vaccinare. Noi avem 1,3 milioane de oameni vaccinaţi la o populaţie de 20 de milioane. Gândiţi-vă că Belgia are sub 50.000, iar Olanda care este populaţie similară cu noi, puţin mai mică, are vaccinate sub 100.000 de persoane”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online