Consiliul General a votat, vineri seara, 7 mai,  adoptarea bugetului Capitalei pentru anul 2021. Toți consilierii PNL, USR PLUS și PMP au susținut propunerile lui Nicușor Dan.

Spre deosebire ședința precedentă, în care USR PLUS nu l-a susținut pe Nicușor Dan, de această dată – dintre cei 55 de consilieri generali – doar cei 21 de la PSD au votat împotrivă sau s-au abținut.

În schimb, cei 12 consilieri PNL, cei 17 de la USR PLUS și cei 5 de la PMP au votat pentru proiectul lui Nicușor Dan.

Comparativ cu varianta de buget pe care consilierii au respins-o, miercurea trecută, în cea adoptată astăzi sunt prevăzute venituri ale Primăriei Capitalei cu circa 1,1 miliarde de euro mai mici.

Consilierul general liberal Adrian Moraru a ținut să menționeze că – odată cu diminuarea veniturilor – vor scădea și cheltuielile, inclusiv cele pentru investiții.

”Dacă tăiem venituri, tăiem și cheltuieli (…) Am tăiat aproape 10% de la subvenția pe căldură, în condițiile în care avem probleme și ar trebui să dezvoltăm rețeaua.

Am tăiat subvenția de la transport, deși STB e într-o situație delicată. Am tăiat investițiile de la Glina și avem probleme cu gropile de gunoi (…) Am tăiat extinderi de rețea de apă potabilă și uzate.

Am tăiat 100 de tramvaie și tot atâtea autobuze electrice. Am tăiat de la piste de biciclete.

Am tăiat câteva zeci de kilometri de rețea termică”, a menționat Adrian Moraru.

Aceste diminuări au fost introduse printr-un amendament la proiectul de buget propus de Nicușor Dan. Respectivul amendament a trecut cu toate voturile PNL, USR PLUS și PMP.

Scăderile de încasări și diminuările de investiții care au permis grupului USR PLUS să cadă de acord cu Nicușor Dan în problema bugetului Capitalei s-au făcut, din înțelegerea noastră, doar pe hârtie.

În urmă cu o săptămână și jumătate, USR PLUS a refuzat să voteze bugetul tocmai susținând că bună parte dintre venituri nu se vor realiza. Și deci nici bună parte dintre investițiile la care s-a renunțat acum nu s-ar fi putut face, în realitate.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online