Președintele României și-a exprimat public susținerea pentru egalitatea dintre sexe. Acestea consideră că Ziua Națională a egalității dintre sexe este un bun prilej pentru a conțtirntiza că femeile încă se mai confruntă cu diverse prejudecăți.

„Egalitatea de șanse între femei și bărbați reprezintă normalitatea într-o societate liberă și democratică. Deși mai sunt încă multe lucruri de îmbunătățit, sunt convins că România va continua să facă eforturi susținute pentru a reduce inechitățile existente.

Ziua Națională a egalității de șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19.”, a scris Iohannis pe Facebook.

De asemenea, președintele consideră că discriminarea este un fenomen grav care nu ar trebui să existe într-o societate modernă.

„Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele.”, a adăugat Iohannis.

În final, Iohannis și-a exprimat susținerea și îi încurajează pe oameni să fie cât mai susținători pentru această cauză.

„Încurajez, de aceea, susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie, cât și implicarea bărbaților ca parteneri activi în viața de familie.”, amia scris președintele.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online