Campania de vaccinare din România ia amploare în luna aprilie. Serul anti-COVID19 se va administra de către medicii de familie și în centrele mobile

86
covid vaccine

Începând cu 6 aprilie încă 144 de cabinet de vaccinare vor fi puse la dispoziția românilor. Astfel, tot din aprilie oamenii se vor putea vaccina la medicii de familie, dar și în centrele de vaccinare mobile.

Valeriu Gheorghiță a precizat astăzi, 30 martie, că din data de 6 aprilie vor apărea alte 144 de cabinete de vaccinare cu vaccinuri de la Pfizer, pe lângă cele deja existente.

„144 de cabinete noi vor fi operaționale din 6 aprilie pentru vaccinuri de la compania Pfizer, în condițiile în care săptămâna precedentă am anunțat un număr de aproximativ 125 de cabinete. Reevaluând tranșele de vaccinuri care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete.”, a declarat Col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Tot la începutul lunii aprilie va crește numărul de locuri disponibile în platforma vaccinare-covid.gov.ro, pentru a se putea crește numărul de persoane vaccinate în 12 ore la 90, în comparație cu 60 de peroane, cât sunt la momentul actual.

„Noi credem că până pe data de 10 aprilie vom fi în măsură să operaționalizăm în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creșterea numărului de persoane programate de la 60 pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane per cabinet. Ceea ce înseamnă că va crește ritmul de vaccinare pe fiecare centru. În acest fel se vor crea locuri de vaccinare pentru programare, așa încât se va reduce timpul de așteptare în listă la persoanele care se află deja programate.”, a mai precizat șeful CNCAV.

Gheorghiță a mai adăugat că la CNCAC urmează să se facă o centralizare a medicilor de familie care vor lua parte la campania de vaccinare. În prezent, se cunosc date ale unui număr de participare a medicilor de familie de aproximativ 50-55%.

„Un alt element care va duce la creșterea accesului va fi operaționalizarea centrelor cu sprijinul marilor operatori economici care și-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare în incinta unităților, prin intermediul cabinetelor de medicina muncii și a cabinetelor medicale cu care se află în relație contractuală.”, a mai declarat Gheorghiță.

Facebook Comments