Valeriu Gheorghiță: Cetățenii străini se pot programa pe platforma de vaccinare

71
gheorghita

Cei care nu dețin cetățenie română, dar cu drept de ședere pe teritoriul României pot efectua programări pentru vaccinare în țara noastră, anunță Col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarant în cadrul conferinței de presă de astăzi, 30 martie, că noutățile aduse sunt legate de posibilitatea cetățenilor neorginari de a se program pe platforma pusă la dispoziție de Guvern.

„Mă refer la cetățenii străini cu drept de ședere în Romînia care nu dețin CNP emise de autoritățile române. Aceștia vor putea să se programeze direct în platformă. Pentru aceștia va fi alocat un identificator unic corelat cu documentele de identificare.”, a explicat Gheorghiță.

Acest upgrade se va implementa pe platformă luna viitoare, începând cu 10 aprilie.

De asemenea, șeful CNCAV a adăugat că aropximativ 760.000 de persoane s-au înscris pe listele de așteptare din platforma de vaccinare anti-Covid-19. Deși listele de așteptare au ajuns la acest număr, el prezintă un număr relative constant. Însă cele mai multeprogramări pe listele de așteptare sunt din București, Cluj și Prahova.

„Este un număr relative constant, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relative constantă este un lucru nemulțumitor.”, a spus Valeriu Ghoerghiță.

Facebook Comments