Curaj, responsabilitate și încredere – este ceea ce ne-a transmis tuturor, astăzi, doamna Zoea Baltag, cea mai în vârstă persoană din București care s-a vaccinat, până acum, împotriva COVID-19. La 104 ani, distinsa doamnă a fost imunizată cu cea de-a doua doză de vaccin, la centrul de vaccinare amenajat de Primăria Sectorului 4, la Palatul Național al Copiilor.

Însoțită de o nepoată și unul dintre strănepoți, care a ținut-o de mână și care părea că îi dădea din puterea tinereții lui, Zoea Baltag a venit la ora programată, la centrul de vaccinare, unde a fost întâmpinată de medicul coordonator.

Foarte comunicativă și afișând o dispoziție bună, aceasta a trecut fără probleme de zona de triaj, după care a fost imunizată cu cea de-a doua doză a vaccinului, într-unul dintre cele nouă puncte de vaccinare, de la Palatul Național al Copiilor. După administrarea serului, distinsa doamnă a rămas 15 minute în zona de post vaccinare, sub atenta supraveghere a medicilor, care au monitorizat-o îndeaproape. La fel ca și după administrarea primei doze, doamna Zoea nu a avut nicio reacție adversă, ba chiar și-a păstrat buna dispoziție. Ea a subliniat că a fost convinsă de nepoată să se vaccineze.

”Nepoata mea, care este medic, m-a sfătuit să mă vaccinez, pentru că numai prin vaccin putem scăpa de această boală. Până acum, nu am putut fi alături de nepoții mei. Acum suntem cu toții vaccinați și putem petrece sărbătorile împreună. Mă simt bine după vaccin, nu am simțit nicio durere și le mulțumesc medicilor de aici”.

Alături de venerabila doamnă a fost și viceprimarul Sectorului 4, Robert Florea, care i-a oferit un buchet de flori și o distincție, pentru exemplul dat nouă, tuturor. El a precizat că Zoea Baltag reprezintă cel mai puternic exemplu al luptei pentru viață.

”În primul rând, vă doresc multă sănătate și o viață senină, în continuare, alături de familia dumneavoastră! Să știți că nu voi uita niciodată această zi, în care v-am cunoscut și în care v-am fost alături, așa cum, nimeni din cei aici, de față, nu cred ca o va face. Dumneavoastră ne-ați dat astăzi cel mai puternic exemplu, acela ca pentru viață trebuie să lupți! Și că, indiferent de cât de grea e lupta, împreună putem trece peste orice greutate! Pentru curajul și solidaritatea dumneavoastră de a lupta, umăr la umăr, să punem capăt acestei pandemii, în numele Primăriei Sectorului 4 și al nostru, al tuturor, vă rog să primiți respectul și aprecierea noastră”.

La centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor funcționează nouă puncte de vaccinare, la care sunt programate, zilnic, pentru imunizare, 540 de persoane, urmând ca numărul acestora să crească, după suplimentarea cabinetelor cu încă șase puncte de vaccinare, începând cu jumătatea lunii aprilie.