CFR Călători va relua circulația pe ruta Brad – Gurahonț – Ineu, după ce un operator privat de transport feroviar de călători a renunțat la această rută.

Primele trenuri vor începe să circule pe această rută de duminica, 10 ianuarie 2021, conform informațiilor furnizate de CFR Călători.

“Am încheiat cu succes parcursul de probă pe ruta Arad – Brad. În stații, ne-au așteptat foarte mulți cetățeni care nu au alt mijloc de transport în afara trenului pentru a se deplasa din localitatea lor, dar și primarii localitaților tranzitate. Este extraordinar să vezi bucuria oamenilor de a avea din nou trenurile CFR Călători, gândurile lor bune, sinceritatea și simplitatea cu care vin săți strânga mâna și sățîmpărtășească mulțumirea de a avea din nou legătură cu locurile lor de muncă, de aprovizionare, spitalele șșcolile copiilor lor. Acum au trenul nostru care le va fi partener de încredere în fiecare zi, și trebuie să transmit la rândul meu mulțumirea și gândurile bune primite de la acești oameni, tuturor colegilor mei de la CFR Călători, dar și de la CFR Infrastructură, care au făcut posibilă într-un timp atât de scurt realizarea acestui proiect și achitarea de Obligatia de Serviciu Public pe care orice stat European si-a asumat-o față de cetațenii săi”,a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

Trenurile vor fi formate din automotoare Desiro, cunoscute drept Săgeata Albastră și vor circula în regim de tren Regio cu tarife accesibile tuturor. De exemplu, un bilet la clasa a II-a, tarif întreg, pe distanța Brad – Ineu costă 15,40 lei, pe distanța Brad – Arad este 24,00 lei, pe distanța Gurahonț – Ineu este 6,80 lei.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online