Recent, în cadrul Festivalului de film de la Cannes, Comisia a lansat o campanie de sensibilizare, pentru a promova diversitatea și incluziunea în industria cinematografică și a mass-media de știri.

Campania este, de asemenea, menită să evidențieze egalitatea de gen și rolul femeilor în acest sector.

Intitulată „CharactHer”, este prima inițiativă cu un accent clar pe diversitate și incluziune, lansată în cadrul Planului de acțiune pentru mass-media.

Vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a participat la evenimentul de lansare și la dezbaterea privind obstacolele cu care se confruntă femeile, de-a lungul carierei lor.

Vicepreședinta Jourová susține că femeile trebuie să fie în centrul acțiunilor de redresare, după pandemie.

„Pe măsură ce depășim pandemia, trebuie să ne asigurăm că femeile ocupă un loc central, în cadrul eforturilor noastre de redresare. Prin această campanie, sperăm că putem inspira multe femei, astfel încât Europa să își poată valorifica la maximum talentele”.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a adăugat că incluziunea este extrem de importantă.

„În luna decembrie, când am prezentat Planul de acțiune pentru mass-media, prioritatea noastră a fost foarte clară: diversitatea trebuie plasată în fruntea eforturilor noastre de redresare și transformare a sectorului mass-media și audiovizual. Promovarea incluziunii nu este doar responsabilitatea noastră socială, ci și un element esențial al căii noastre către o industrie mai rezilientă și mai competitivă”.

Campania „CharactHer” se înscrie într-un efort politic mai amplu, care vizează consolidarea agendei Comisiei privind o Uniune a egalității, prin intermediul Strategiei UE privind egalitatea de gen.

Campania, desfășurată în colaborare cu Collectif 50/50, va demara în cadrul Festivalului de film de la Cannes, în cadrul căruia 17 filme sprijinite de UE concurează pentru premii.

În contextul Marché du Film de la Festivalul de film de la Cannes, Comisia va participa, de asemenea, la mai multe evenimente, în cadrul programului MEDIA Europa creativă.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online