Ministerul Transporturilor anunță că, de la 1 august, Metrorex și STB își vor majora tarifele biletelor de călătorie, acesta fiind un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană.

În acest moment, biletele de transport oferă acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană împreună cu acces la rețeaua de metrou. Dacă acum prețul per călătorie la Metrorex este de 2,5 lei, de la 1 august acesta va fi majorat la 3 lei iar prețul unei călătorii cu transportul în comun terestru va fi majorat și el de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei).

Prețul biletelor se aliniază astfel:

  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.
  • Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.
  • Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.
  • Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).
  • Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Ministerul Transporturilor mentioneaza ca, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă și Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul. La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online