Reușită a europarlamentarului Maria Grapini. Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) a aprobat un proiect pilot, în valoare de 985.000 euro, depus de eurodeputat, pentru sprijinirea ecoturismului european!

Proiectul pilot, pe care europarlamentarul PPU (social-liberal), Maria Grapini, l-a depus în Comisia pentru Transport și Turism (TRAN), pe subiectul „Sprijinirea ecoturismului european, în contextul crizei create de COVID-19” a primit, astăzi, votul reprezentanților acestei comisii.

El urmează să fie votat și în comisia pentru Bugete (BUDG), a Parlamentului European.

Proiectul pilot, în valoare de 985.000 de euro, își propune să sprijine financiar campaniile de informare și de încurajare a turiștilor europeni, pentru a călători în zone rurale, zone eco, unde sunt fabricate produse meșteșugărești și obiecte de artizanat tradiționale.

Potrivit proiectului pilot depus de europarlamentarul Grapini, pentru a sprijini, în continuare, dezvoltarea ecoturismului european și pentru a face zonele rurale europene mai atractive pentru turiști, astfel de campanii trebuie să fie sprijinite financiar.

Concret, campaniile de informare ar trebui să încurajeze turiștii să ia în considerare importanța ecoturismului, mediului, apei și pădurilor și să le ofere operatorilor cele mai bune metode de planificare, în ceea ce privește conservarea și protecția naturii, precum și dezvoltarea durabilă.

În condițiile în care nu există o linie bugetară specială pentru turism, la nivel european este esențial să avem un proiect pilot, care va oferi sprijin financiar pentru a pune ecoturismul în centrul campaniilor dezvoltate de asociația creată de birourile naționale ale țărilor europene (Comisia Europeană de Turism-ETC), pentru promovarea „Destination Europe”.

Aceasta va încuraja oamenii să reia călătoriile în interiorul și către UE, într-un mod durabil și sigur, se arată în justificarea depusă de europarlamentarul Grapini, în cadrul acestui important proiect pilot.

Maria Grapini speră că și România va beneficia de acest proiect.

„Sunt bucuroasă de reușită, sper ca banii din acest proiect să ajungă și în România. Acesta se adaugă și la proiectele pilot, pe care le-am propus în mandatul trecut și care au fost aprobate, pentru promovarea turismului – Europa, ca destinație turistică și sprijin pentru IMM-uri”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online