Președintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri, că  încrederea oamenilor în parlament nu este la cele mai înalte cote iar un Legislativ mult mai activ, mai responsabil și mai orientat către actul legiferării ar fi cu totul altfel perceput de către cetățeni.

„Încrederea oamenilor în Legislativ nu este la cele mai înalte cote, o problemă cronică, acutizată de-a lungul anilor pe fondul discrepanței dintre promisiunile asumate de politicieni în campaniile electorale și rezultatele lor la final de mandat. Tocmai de aceea, reîntoarcerea la agenda cetățeanului va trebui să reprezinte linia directoare a activității parlamentare în sesiunea care a debutat astăzi. Un Parlament cu un nivel scăzut de credibilitate afectează însăși construcția democratică a țării, în timp ce un Parlament mult mai activ, mai responsabil și mai orientat către actul legiferării ar fi cu totul altfel perceput de către cetățeni”, a transmis Iohannis.

Acesta își continuă discursul aducând in discuție pandemia de COVID-19, susținând că următorii ani sunt ani de construcție și este nevoie ca agenda legislativă sa fie permanent adaptata nu doar programelor electorale, dar mai ales la nevoile reale ale cetățenilor.

„În ciuda provocărilor legate de pandemia de COVID-19, anul acesta și anii următori sunt ani de construcție. De aceea este nevoie ca agenda legislativă să fie permanent adaptată nu doar programelor electorale, dar mai ales la nevoile reale ale cetățenilor. Sunt, așadar, multe restanțe care își așteaptă rezolvarea, multe reforme legislative care încă nu au fost demarate. Parlamentarii au datoria de a pune în aplicare ce au promis. Atenție – nu le cer să vorbească despre asta, ci le cer rezultate. De vorbit este ușor, însă oamenii s-au săturat de discursuri sterile, de veșnicele promisiuni neonorate. Vor să vadă mai puțin scandal și mai multă cooperare. Nu îi interesează cine strigă mai tare sau cine critică mai eficient”, a mai afirmat președintele.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online