O companie farmaceutică israeliano-americană se pregătește să lanseze un studiu clinic de fază I pentru ceea ce ar putea deveni primul vaccin oral COVID-19 din lume.

Oramed Pharmaceuticals Inc., o companie farmaceutică în fază clinică bazată pe tehnologia dezvoltată de Hadassah-University Medical Center, a anunțat în weekend un proiect comun cu Premas Biotech din India pentru a dezvolta un nou vaccin oral. Împreună au format compania Oravax Medical Inc. Vaccinul se bazează pe tehnologia de administrare orală „POD” a lui Oramed și pe tehnologia vaccinului Premas.

Tehnologia Oramed poate fi utilizată pentru a administra oral o serie de terapii pe bază de proteine, care altfel ar fi administrate prin injecție. Oramed se află în mijlocul unui studiu clinic de fază III prin Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a unei capsule orale de insulină pentru diabetul de tip 1 și tipul 2.

Premas lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus din martie.

Companiile s-au conectat la începutul acestui an și și-au dat seama rapid că ar putea revoluționa piața, potrivit CEO-ului Oramed, Nadav Kidron.

„Un vaccin oral COVID-19 ar elimina mai multe bariere în calea distribuției rapide, la scară largă, permițând potențial oamenilor să ia vaccinul singuri acasă”, a declarat Kidron pentru The Jerusalem Post. Deși ușurința administrării este esențială astăzi pentru a accelera ratele de inoculare, un vaccin pe cale orală ar putea deveni și mai valoros în cazul în care un vaccin COVID-19 poate fi recomandat anual ca vaccinul standard împotriva gripei.’’

Compania a finalizat un studiu pilot pe animale și a constatat că vaccinul a promovat dezvoltarea anticorpilor imunoglobulinei G (IgG) și a imunoglobulinei A (IgA). IgA este necesară pentru imunitatea pe termen lung.

Noul candidat la vaccinul Oravax vizează trei proteine structurale ale noului coronavirus, spre deosebire de proteina cu vârf unic vizată prin vaccinurile Moderna și Pfizer, a spus Kidron. Ca atare, „acest vaccin ar trebui să fie mult mai rezistent la variantele COVID-19”, a spus el.

https://youtu.be/lQXaylnGXLM

În plus, este un vaccin pe bază de drojdie, ceea ce face ca timpul și costul de producție să fie mult mai ieftin decât concurenții deja aprobați.

Avantajele unui vaccin oral depășesc siguranța și eficacitatea, a spus Kidron. Medicamentele orale tind să aibă mai puține efecte secundare.

În plus, vaccinul poate fi expediat la temperatura frigiderului și chiar depozitat la temperatura camerei, „ceea ce face logistic mai ușor să îl obțineți oriunde în întreaga lume”, a mai declarat acesta.

În cele din urmă, un vaccin oral nu ar necesita administrare profesională.

Oravax anticipează începerea unui studiu clinic în al doilea trimestru al anului 2021. Se aplică pentru studii în mai multe țări, inclusiv în Statele Unite, Israel, Europa și Mexic, a menționat Kidron. Speră să vizeze și Africa, unde un astfel de vaccin oral se poate dovedi esențial.

pharmacist white uniform walking by shelf with medicines checking inventory 342744 323

Kidron susține că se așteaptă ca datele de fază I ale studiilor umane să fie disponibile în termen de trei luni.

În februarie 2020, la scurt timp după începerea pandemiei COVID-19, o altă echipă israeliană a început dezvoltarea a ceea ce sperau să fie un vaccin coronavirus oral. Oamenii de știință din grupul de biotehnologie al Institutului de Cercetare Galilee au spus că sunt pregătiți să-și dezvolte vaccinul în câteva luni.

Ei au dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului aviar, care s-a dovedit eficient în studiile preclinice și au crezut că se va traduce într-un vaccin uman. În ciuda angajamentului Ministerului Științei și Tehnologiei de a aproba rapid vaccinul și a investiției de 12 milioane de dolari de către OurCrowd, vaccinul nu a venit încă pe piață.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online