Liderul de la Kremlin Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva COVID-19

  31

  Preşedintele rus Vladimir Putin a fost vaccinat marţi seara împotriva COVID-19. Imunizarea liderului de la Kremlin, în vârstă de 68 de ani, s-a produs într-un cadru privat, a anunţat purtătorul său de cuvânt, fără a preciza tipul de vaccin administrat.

  “Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Se simte bine. Mâine va avea o zi de lucru completă”, a declarat marţi seară, 23 martie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

  Faptul că Putin nu se vaccinase împotriva coronavirusului, deși a lăudat în repetate rânduri eficiența vaccinului rusesc Sputnik V, numindu-l “cel mai bun vaccin din lume”, a stârnit controverse. Putin a fost unul dintre ultimii lideri mondiali rămași neimunizați, mai scrie The Moscow Times.

  Momentul vaccinării liderului nu a fost filmat, deși s-a speculat că Putin intenționează să transmită în direct momentul, pentru a reduce din neîncrederea generală în vaccinurile rusești.

  „În ceea ce privește vaccinarea în fața camerelor, nu-i place”, a mai precizat purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

  De asemenea, Peskov a refuzat să precizeze cu ce vaccin a fost imunizat Putin, spunând reporterilor că „toate cele trei vaccinuri rusești sunt foarte bune și eficiente”.

  Rusia are trei vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2, Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleia din Moscova, EpiVacCorona, dezvoltat de Institutul Vektor din Novosibirsk și CoviVac, produs de Centrul Ciumakov.

  Facebook Comments