În urma dezbaterilor referitoare la Planul National de Redresare și Reziliență, Biroul Executiv Central și Coordonatorii Pro Romania s-au reunit joi seară, 22 aprilie, în ședință de Urgență (în format on-line) și au decis formarea unui Grup de Lucru pentru analizarea documentului strategic pentru economia românească.

,,Deși nu suntem partid parlamentar, solicităm dezbaterea în regim de urgență a PNRR în Parlamentul României. Fiecare țară a procedat în acest mod, fiecare for legislativ din Europa fie a dezbătut PNRR, fie l-a aprobat prin vot.

Constatam cu regret lipsa unei consultări naționale din partea Guvernului României, mai ales a beneficiarilor directi, a administrațiilor locale și a reprezentanților companiilor românești.

Suntem îngrijorați de lipsa de transparentă, de viziune și mai ales de lipsa proiectelor concrete, care trebuiau deja prezentate Comisiei Europene însoțite de bugete clare, realiste și calendare aferente.

Vom forma un Comitet în care ne bazăm pe specialiști și reprezentanți ai PRO România din țară, astfel încât să aducem în atenția opiniei publice, în perioada următoare, soluțiile noastre pentru dezvoltarea economică și socială a țării, folosirea fondurilor europene, îmbunătățirea vieții oamenilor, reducerea decalajelor teritoriale și a inegalităților sociale care, din păcate, se adâncesc cu fiecare zi care trece.

România are acum șanse istorice, care nu pot fi ratate. PRO Romania își va face datoria față de cetățenii țării.

Lansăm astăzi o amplă dezbatere în legătura cu nevoile țării – fie ele din sănătate, educație sau referitoare la infrastructura – combaterea sărăciei, reducerea decalajelor de dezvoltare, conturând astfel viziunea noastră pentru o societate mai echitabilă, mai prosperă și mai aproape de oameni”, a declarat Corina Crețu în ședința de urgență a partidului PRO România.

 

 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online