Astazi, la ora 15, Sediul Central ”Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti – lansarea volumului “Crăciun de poveste”, un proiect editorial inițiat și realizat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, cu sprijinul Polyatrade Global.

Vă invităm la lansarea cărţii “Crăciun de poveste”, un volum cu povești și povestiri pentru copii, scrise de seniori.

Evenimentul va avea loc luni, 20 decembrie 2021, orele 15.00 la Sediul Central ”Mihail Sadoveanu” al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti BMB din Strada Tache Ionescu nr. 4 (zona Piața Amzei – Bd. Magheru).

Organizator este Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană Bucureşti.

Accesul la eveniment se face respectând regulile și măsurile împotriva virusului SARS CoV-2 în vigoare.

Acest proiect editorial este o inițiativă a Asociației Institutul pentru Îmbătrânire Activă (președinte Alexandra Dobre), cu sprijinul Polytrade Global, o companie românească de prestigiu care s-a alăturat acestui demers nobil.

Cartea “Crăciun de poveste” va ajunge la copiii din Centrul de Tip Rezidențial pentru Copiii cu Dizabilități – Sector 5, la Internatul de tip social pentru copiii cu dizabilități ”Domnița Bălașa” și la copiii internați la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, împreună cu pachete conținând jucării și alimente.

Alexandra Dobre, președinta Asociației Institutul pentru Îmbătrânire Activă, spune:

”Am adresat seniorilor bucureșteni și nu numai, invitația de a se alătura inițiativei noastre, aceea de a aduce împreună, de Sărbători, POVESTEA în viața acestor copii. Știu cât de mult le place seniorilor talentați și cu har să își aștearnă gândurile pe hârtie și să le dea valoare literară!… De aceea i-am provocat și îndemnat să scrie povești minunate având ca temă Crăciunul, dedicate special pentru cei care au nevoie de noi pentru a zâmbi şi a se bucura, citind”!

Iată care sunt seniorii și poveștile lor emoționante publicate în cartea “Crăciun de poveste”: Liliana Dupont (“Dorinţa brăduţului”), Lică Pavel (“Prietenii lui Moş Crăciun”), Eugenia Duță (“Musafirul misterios”), Carmen Bulzan – Carmen Pelegrina (“Visul din Noaptea de Crăciun”), Rodica Cernea (“Alună”), Horia Crios (“Peisaj de iarnă”), Daniel Neguț (“Poveste de Crăciun”), Elena Vizir (“Moş Crăciun, când era copil… ”), Valeriu Pasencu (“A venit Moş Crăciun şi la mine”), Liliana Elena Simion (”Minune de Crăciun” și ”Povestea lui Bujorel”), Elena Grosu (”Așteptându-ul pe Moș!”), Daniela Covor (”Spiridușii lui Moș Crăciun”), Maria Popa (”Scrisoare către Moș Crăciun”), Maria Fital (”Pași pe zăpadă”).

Editarea și tipărirea acestui volum se datorează, Polytrade Global, o companie românească, înființată în 2012, care activează pe sectoarele pieței de telecomunicații și energie. În acest moment, compania are acoperire internațională și oferă servicii profesionale de înaltă calitate, de consultanță, furnizare și punerea în funcțiune a produselor pe care le oferă. Portofoliul companiei include cabluri de alimentare (tensiune joasă și medie), sisteme de gestionare a cablurilor, accesorii pentru cabluri și cabluri cu fibră optică.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online