Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de astăzi că renunță la susținerea lui Cîțu, demiterea lui Vlad Voiculescu fiind considerate o decizie unilaterală, nejustificată în baza unor motive concrete.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.”, a declarat Barna.

De asemenea, el a menționat despre acțiunile începute de Vlad Voiculescu printr-un amplu proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Despre preluarea mandatului de interimat, acesta a spus că a fost luat fără a exista vreo consultare. Acesta dorește totuși ca USR+ să rămână într-o coaliție de guvernare sănătoasă.

„În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară. (…)

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.”, a spus Barna într-un comunicat emis.

El și-a conchis discursul prin solicitarea de urgență a unei ședințe cu Coaliția pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul C

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online