Dan Barna a anunțat ruperea legăturilor cu Florin Cîțu: Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS”

42

Birourile Naționale ale USR și PLUS, reunite, au decis în ședința de urgență de astăzi că renunță la susținerea lui Cîțu, demiterea lui Vlad Voiculescu fiind considerate o decizie unilaterală, nejustificată în baza unor motive concrete.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.”, a declarat Barna.

De asemenea, el a menționat despre acțiunile începute de Vlad Voiculescu printr-un amplu proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Despre preluarea mandatului de interimat, acesta a spus că a fost luat fără a exista vreo consultare. Acesta dorește totuși ca USR+ să rămână într-o coaliție de guvernare sănătoasă.

„În al doilea rând, anunțul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Și aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru țară. (…)

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.”, a spus Barna într-un comunicat emis.

El și-a conchis discursul prin solicitarea de urgență a unei ședințe cu Coaliția pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul C

Facebook Comments