56% dintre biletele de avion vândute de agenția de turism online Vola.ro pentru perioada Paștelui au ca destinație România.

“După ce anul trecut Sărbătorile Pascale au arătat cu totul altfel față de cum eram obișnuiți, anul acesta, pe fondul condițiilor mai relaxate de călătorie și exceptării de la carantină a persoanelor vaccinate sau care au avut COVID în ultimele 90 de zile, românii din Diaspora se întorc acasă chiar și din țări aflate pe lista galbenă, cum ar fi Franța, Italia, Belgia sau Olanda”, arată specialiștii vola.ro într-un comunicat de presă. Ei au anunțat că mai mult de jumătate dintre biletele de avion vândute în luna aprilie (cu perioadă de călătorie săptămânile din preajma Paștelui) au ca destinație România.

Mai ieftin să pleci în Italia sau Marea Britanie decât undeva în România

Dată fiind cererea crescută pentru destinații cu o comunitate mare de români, cum ar fi Italia sau Marea Britanie, adesea biletele de avion din sau spre aceste destinații pot fi achiziționate cu prețuri mai mici decât acelea plătite pentru un zbor intern în România – mai precizează comunicatul Vola.ro. Astfel, românii plătesc, în medie, 81 de euro pentru un bilet cu plecare din Marea Britanie și destinație România, în vreme ce pentru un zbor România-Marea Britanie, tariful mediu este chiar mai mic, anume 62 de euro. O situație similară este și în cazul România-Italia, unde românii achită, în medie, 65-70 de euro pentru călătorii spre sau dinspre Italia, prima ţară europeană care a impus un lockdown anti-COVID-19.
Pentru călătorii interne în România, tariful mediu al biletelor de avion este de 86 de euro per segment de zbor, preț ce ar putea fi pus pe seama taxelor aeroportuare ridicate și numărului încă redus de curse spre majoritatea orașelor mari din România.

Marea Britanie, Spania sau Germania în topul preferințelor

Destinațiile preferate de români de Paște rămân în mare parte neschimbate, chiar și în contextul actual. În topul destinațiilor externe sunt Marea Britanie, Spania, Germania, Franța sau Italia, la care se adaugă și Emiratele Arabe Unite sau Turcia. “Dacă pe primele 5 locuri se află țări cu o comunitate mare de români, iar scopul călătoriilor spre aceste destinații este de a vizita rudele sau prietenii, în Dubai sau Turcia românii merg mai degrabă în vacanțe de relaxare la plajă”, se mai arată în comunicatul Vola.ro.

Pentru un bilet de avion cu destinația Dubai, românii plătesc, în medie, 399 de euro, iar pentru Turcia mai puțin de jumătate, 183 de euro.

Vizitele și eliberarea de stres, principalele motive de călătorie

Pe lângă dorința de a petrece sărbătorile alături de familie și prieteni după un an de pandemie, cel mai important factor care îi convinge pe români să planifice o vacanță în această perioadă este nevoia de relaxare și eliberarea de stres. Conform specialiștilor Vola.ro, atractivitatea ofertelor last-minute este un alt factor ce îi convinge pe români să călătorească, cele mai multe rezervări fiind efectuate cu mai puțin de o lună înainte de check-in.

“Românii sunt tot mai deschiși spre călătorii, chiar dacă vorbim momentan despre o revenire treptată și spre destinații apropiate ori cu temperaturi prietenoase, astfel încât să poată petrece cât mai mult timp în aer liber. Totodată, se observă și o creștere a numărului de pasageri pe zboruri interne. Comparativ cu luna martie, în aprilie am vândut cu 23% mai multe bilete de avion spre destinații interne, turiștii exprimându-și preferința pentru călătoriile cu avionul în defavoarea deplasărilor cu mașina proprie sau cu trenul”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online