La inițiativa ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a avut loc, astăzi, 28 aprilie, întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă.

Discuțiile purtate cu reprezentanții Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare și ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluțiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă, precum și cu privire la măsurile ce vor fi luate, în următoarea perioadă, în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societății.

Ministrul Drulă a subliniat faptul că salavarea CFR Marfă nu se poate face decât prin colaborarea tuturor celor implicați.

”Doar printr-un parteneriat activ, între Minister, conducerea societății și sindicate, vom putea să salvăm CFR Marfă”.

Ministrul Transporturilor a precizat că vor fi necesare inclusiv măsuri privind disponibilizare de personal.

„Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societății a unor persoane, fără a ține cont de criteriile de competență și profesionalism, sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate, care în 2003-2004 era ”perla” companiilor din subordinea Ministerului, să ajungă în situația de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem, pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit. Sunt pași în direcția pe care ne-o dorim. Este vital pentru societate să fie închise ”robinetele” prin care se pierdeau banii și să își consolideze poziția pe piață.

Din păcate, din cauza deciziilor greșite din anii precedenți, conducerea societății a fost nevoită să ia și măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară și vrem ca, în parteneriat cu organizațiile sindicale, să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare și cu respectarea prevederilor referitoare la protecția socială”.

Cătălin Drulă a menționat că și la nivelul Uniunii Europene sunt apreciate măsurile luate pentru restructurarea CFR Marfă.

„Am reiterat și discuțiile pe care le-am purtat la Bruxelles, cu doamnele Comisar (Adina Vălean și Margrethe Vestager – n.red), pe tema acestei companii naționale de interes strategic. Am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înțeles situația reală în care se află această companie și au apreciat planurile de restructurare și returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat”.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online