Decizia restricțiilor impuse în sectorul 5 este revocată

60

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anulat decizia de a închide toate activitățile de la ora 19.00 în timpul săptămânii și la 15.00 în weekend. Revocarea vine la cererea prefectului Capitalei, Alin Stoica, acesta anunțând că „în caz contrar o va ataca în contencios administrativ”, potrivit HotNews.

Deși în urmă cu câteva zile primarul din sectorul 5 nu era de accord cu decizia de carantinare a Bucureștiului, acesta a dorit aplicarea unor restricții în ceea ce privește sectorul pe care îl conduce. Însă decizia sa a fost considerată nelegală și s-a cerut amânarea imediată a deciziei, iar după lungi discuții și contre cu Prefectura Capitalei, aceasta i-a cerut lui Piedone revocarea măsurii, altfel se va contesta în instanță.

“Primăria Sectorului 5 a decis să suspende aplicarea deciziilor date, în urma unei discuții pe care am avut-o în această dimineață. Primăria a înțeles obiecțiile noastre. Suntem siguri că în viitor vom avea o cooperare bună pe acest domeniu”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.
Inițial, edilul din sectorul 5 a dispus miercuri, că începând de joi, 25 martie și până pe 11 aprilie 2021, să se schimbe programul tuturor agenților economici în condițiile impuse de primărie, astfel:

LUNI – VINERI – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00
SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ – mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Piedone a acceptat să suspende pentru moment dispoziția dată miercuri, așteptând deciziile pe care Guvernul urmează să le adopte la nivelul Capitalei.

Facebook Comments