DIICOT a anunțat că au capturat a doua cea mai mare cantitate de droguri din Europa și cea mai mare din România. Valoarea estimată a celor 1.452 de kilograme, depășește suma de 45 de milioane de euro.

Procurorii și polițiștii de la departamentele de criminalitate și antidrog au efectuat 3 percheziții pe teritoriul României și alte 5 percheziții, pe teritoriul unor state vest-europene, la domiciliile unor persoane suspectate de trafic internațional cu droguri de mare risc.

Procurorii spun că pe teritoriul României, a acționat o rețea infracțională, formată din cetățeni români și străini, specializată în transportul de cantități enorme de heroină către țări din vestul Europei.

Drogurile ar fi fost transportate în containere în care erau diverse materiale de construcții sau alte bunuri, conform autorităților.

„La data de 10.05.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO au efectuat o percheziție a unor containere aflate în Portul Constanța, în urma căreia s-a reușit efectuarea unei capturi istorice de heroină, în România, respectiv 1.452 de kilograme, care au fost transportate, disimulate într-un container cu materiale de construcții, pe ruta Iran-România, cu destinația finală țările din vestul Europei. Este a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.”, conform comunicatului emis de DIICOT.

La acțiune au participat și autorități judiciare din Ungaria, Austria, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Franța.

De asemenea, operațiunea s-a derulat și cu implicarea reprezentanților DEA din cadrul Ambasadei SUA și alte structuri de combatere a criminalității de pe teritoriul României.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online