Compania de Drumuri a scos la licitație primii 63 de kilometri din Autostrada Moldovei, mai exact tronsomul de drum dintre Ploiești si Buzău. Contractele au o valoare estimata cuprinsă între 4,3 și 5 miliarde de lei.

Modelare 3D: autostrada Ploiești - Buzău, primul sector din autostrada A7

32
Autostrada
Ofertele poti fi depuse până pe 4 august de către acei constructori care sunt interesați de realizarea lucrărilor la primul tronson din Autostrada Moldovei Ploiești-Buzău, cu o lungime de 63 de km.

“Încercăm să o facem bună practică, în sensul că toate avizele au fost obținute. La momentul adjudecării vom avea autorizația de construire și toate exproprierile terminate și toate descărcările arheologice terminate. Deja s-au terminat. Exproprierile au început. Am identificat proprietarii. Deci totul merge bine.  

Continuăm și cu Buzău-Focșani, care va ieși undeva în luna august la licitație tot la execuție, iar undeva prin octombrie-noiembrie va ieși și Focșani-Bacău și spre noiembrie Bacău-Pașcani, tot licitație de execuție lucrări”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR.

“O investiție se construiește cu bani și eforturi mari. Noi îi înțelegem pe oameni, pe investitori și încercăm împreună cu proiectantul și cu autoritățile locale să găsim soluțiile cele mai bune pentru toată lumea”, a mai declarat Mariana Ioniță.

Pe tronsonul de autostradă care va lega Ploieștiul de Buzău, vor fi construite 6 noduri rutiere, 42 de poduri, pasaje, viaducte, patru parcări cu spații de servicii, care vor avea stații de încărcare pentru vehicule electrice, și două centre de întreținere și vor exista perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi.

Facebook Comments