Copiii care au vârste de peste 12 ani pot începe să se vaccineze de mâine, 2 iunie. Aceștia se pot programa în platformă cu ajutorul părinților prin conturile lor. Serul administrat va fi Pfizer.

„Copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina de mâine împotriva COVID-19! Platforma de programare a fost optimizată şi permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste prin contul părinţilor”, a transmis, marţi, CNCAV.

Metodele de vaccinare sunt aceleași ca la adulți, precizează CNCAV: „Este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal”.

Cominarty este vaccinul produs de BioNTech Pfizer pentru copiii de peste 12 ani. Conform datelor transmise de aceștia, eficacitatea este maximal, întrucât în urma studiilor copiii vaccinați nu au fost infectați cu COVID-19.

Respectarea termenului a fost pusă sub condiția de îndeplinire a tuturor criteriilor procedurale pe care le impune Agenţia Europeană a Medicamentului, având în vedere calendarul în vigoare.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online