În contextul în care specialiștii IT sunt cei mai căutați de către recrutori, iar interesul pentru acest domeniu este foarte ridicat, eJobs dă startul CODERSLAB, un proiect cu finanțare europeană de reconversie profesională în IT, destinat în special persoanelor cu nivel scăzut de calificare.

CODERSLAB este un proiect a cărui finanțare ajunge la 1 milion de euro și vizează reconversia unor categorii de candidați care au în acest moment dificultăți în a-și găsi un loc mai bun pe piața muncii. Este vorba despre persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 de ani, din orice județ al țării, cu excepția Capitalei și județului Ilfov, cu cel puțin 8 clase absolvite, care în prezent au un loc de muncă, însă doresc să facă o schimbare.

“Ne dorim să aducem la cursurile CODERSLAB, 651 de angajați pe care ulterior îi vom sprijini, prin consiliere profesională, în găsirea unui nou loc de muncă. 30% dintre aceștia trebuie să fie femei, iar 196 de persoane trebuie să vină din mediul rural, să aibă peste 40 de ani sau un nivel scăzut de calificare. Foarte important de menționat este faptul că nu este nevoie de pregătire anterioară – cursurile sunt gândite special pentru începători. Trebuie să aibă doar minimum 8 clase absolvite, să fie angajați și să fie dornici să învețe”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cursanții vor avea de ales între cursurile de Programator Java Script, unde vor învăța cum să dezvolte interfețe pentru aplicații web sau mobile, și Tester QA, unde vor învăța să recunoască defectele unui produs web sau soft. Primele vor avea o durată cuprinsă între 4 și 6 luni, iar cele de QA între 6 și 8 săptămâni.

Sesiunile de învățare se vor desfășura de luni până vineri, seara, în intervalul 18.00 – 21.00. Au loc online, deci participanții pot intra pe platformă direct de acasă. Au nevoie doar de un webcam și de o conexiune bună la internet. Totodată, fiind vorba despre un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cursurile sunt 100% gratuite.

Cei interesați se pot înscrie pe https://cursuri-it.ejobs.ro/cursuri/, completând formularul aferent fiecărui curs. Admiterea se va face pe principiul ”primul venit, primul servit” pentru persoanele ce au dosarul de înscriere complet.

 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online