Evacuarea din spațiile publice a femeilor care alăptează devine contravenție și se amendează

43
alăptează
Camera Deputaților a adoptat astăzi o inițiativă legislativă care prevede că evacuarea din spaţiul public a unei mame care alăptează un copil constituie contravenţie și se sancționează cu amendă.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 279 de voturi “pentru” şi o abţinere. Camera Deputaţilor fiind decizională în acest caz, proiectul de lege va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică

“Vești bune pentru mămici! Proiectul de lege pe care l-am semnat și pe care l-am susținut, fiind #mamădedoi, privind alăptarea în spații publice a fost adoptat azi de Camera Deputaților, forul decizional”, a anunțat bucuroasă senatoarea liberală Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

“Nicio mamă nu va mai trăi cu teama de umilire publică provocată de reacțiile discriminatorii ale unora. Prin această lege, evacuarea din spațiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii unei femei care alăptează sau orice alt mod de a interzice alăptatul în public devin fapte sancționabile cu amendă de la 100 de lei pana la 2.000 de lei”, precizează senatoarea.

Contravenţiile se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 500 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană fizică şi de la 1.000 de lei la 2.000 lei, dacă fapta este săvârşită de o persoană juridică sau de către o entitate înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Până acum, legislația în vigoare nu sancționa o astfel de practică discriminatorie.

Facebook Comments