Rectorul Universității din București a anunțat astăzi decizia în cazul celor 45 de studenți de la Drept propuși a fi exmatriculați.

“Dovezile arată că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat regulamentele universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele”, a declarat rectorul Universității din București, Marian Preda.

“Prin urmare, în calitate de rector validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate, pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume exmatricularea. Este o situația dificilă pe care mi-aș fi dorit să o evit. Am avut de ales să aplicăm sancțiunile sau lipsa oricăror sancțiuni, o practică inadmisibilă la Universitatea din București. Voi demara ample consultări cu studenții de la toate facultățile noastre, astfel încât vocea studenților să poată să ne conducă spre cele mai bune decizii”, a adăugat rectorul.

Precizăm că în urma a sesizărilor formulate de o serie de studenți, sesizări însoțite de dovezi certe, pertinente și concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București a înaintat Rectorului UB propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online