Prim-ministrul, Florin Cîțu, a anunțat miercuri seara, după ședința de guvern ca Partidul Național Liberal si Guvernul au luat decizia să susțină plafonarea preturilor la energie electrică. Acesta a continuat spunând că va fi o decizie luată în prima sedință de Guvern, după ce criza politică va fi rezolvată.

” Am avut mai multe discuţii în ultima perioadă referitor la prețul la energie, am văzut și evoluția prețurilor în ultima perioadă și am luat decizia ca PNL și Guvernul să susțină plafonarea prețurilor la energie în România. Va fi o decizie luată în prima ședință de guvern după ce se va rezolva criza. Deci vom susține plafonarea prețurilor la energie la prețurile pe care le vedem în această perioadă”, a anunțat Florin Cîțu miercuri seara, după ședința de guvern.

De asemenea Cîțu a mai avertizat companiile de furnizare a energiei, să nu profite de criza politică, pentru că prețurile vor fi plafonate la valoarea actuală.

”De aceea, avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ, în perioada următoare, să nu se chinuie, că vom folosi plafonarea la preţurile actuale”, a mai transmis Cîțu.

Reamintim că actualul Guvern, fiind unul interimar, nu poate emite acte normative pentru luarea unor decizii.