Conform datelor transmise de premierul Florin Cîțu rata de vaccinare a crescut foarte mult, iar rata de infectare se află în scădere. Astfel, țintele de vaccinare reprezintă borne de relaxare, a spus premierul astăzi.

Cîțu a mers azi în vizită la Circul Metropolitan din Capitală, pentru acțiunea la care toți membrii din Guvern se implică activ la campania de vaccinare, așa cum a promis premierul în urmă cu câteva săptămâni.

„Până acum arată foarte bine campania de vaccinare. Vedeţi azi avem un progres, am eliminat obligativatea purtării măştii în spaţii deschise, în spaţii aglomerate, tocmai pentru că am avut o campanie bună. Cu cât accelerăm campania de vaccinare, e singura soluţie pentru a scăpa de pandemie, cu atât putem să luăm mai repede măsuri de relaxare. Îi felicit pe colegii mei că au ieşit. Veţi mai vedea câteva acţiuni ale Guvernului, dar avem nevoie de susţinerea oamenilor şi am văzut oameni care sunt binevoitori şi fericiţi să se vină să se vaccineze. Doar împreună învingem pandemia.”, a spus premierul Florin Cîțu.

Premierul a mai anunțat că săptămâna viitoare se vor prezenta noi măsuri de relaxare, aprobate deja de CNSU.

“Noi facem totul pentru a atinge aceste cifre şi cu cât sunte mai aproape de 30%, atât înseamnă 5 milioane persoane vaccinate, cu atât pandemia este lăsată în urmă. Vom vedea la 1 iunie. Săptămâna viitoare vom prezenta măsurile care vor intra de la 1 iunie, dar deja hotărârea CNSU aprobată săptămâna trecută arată clar direcţia în care mergem. Dacă accelerarea campaniei ne va permite, atunci ne vom gândi şi la alte posibile măsuri. Ce s-a aprobat la CNSU nu vom mai scoate de acolo”, a explicat Florin Cîţu.

Florin Cîțu spune că țintele de vaccinare reprezintă borne pentru care pot fi luate măsuri de relaxare.

„Campania de vaccinare are un scop clar, acela de a scăpa de pandemie. Avem aceste borne, ţinte tocmai pentru a da predictibilitate campaniei de vaccinare. Vrem să luăm aceste măsuri de la 1 iunie. Am luat deja măsuri tocmai pentru că a mers mai bine decât ne aşteptam campania.”, a spus premierul.

Prim-ministrul a mai adăugat că România este singura țară din Europa tunde oamenii pot alege tipul de vaccin. 

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online