Florin Cîțu, premierul și interimarul României în Sănătate, a vorbit astăzi despe situația sistemului sanitar din țara noastră. Acesta anunță suplimentarea paturilor de la ATI și a personalului din spitale.

„Am discutat şi acest lucru, din păcate, avem o presiune pe sistemul sanitar, pe sistemul de sănătate în România, în special în Terapie Intensivă. Ştiţi foarte bine că în ultima perioadă am avut aceste discuţii şi astăzi am primit această informare.”, a spus Cîțu.

Acesta transmis câteva date ale schimbărilor care se vor efectua în spitalele COVID:

„La Matei Balş se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă, vor trebuie să fie transferaţi 7 medici şi 30 de asistenţi medicali. Se va înfiinţa un centru de evaluare pacienţi cu infecţie SARS-COV, la Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni o nouă unitate de primire urgenţe poate fi funcţională, cu 27 de paturi UPU şi 27 de paturi ATI, iar la Grigore Alexandrescu nu vom aloca adulţi, acolo se pot aloca încă 12 paturi ATI copii, în primă fază zece paturi la cerere.”

De asemenea, el a mai adăugat că se dorește crelterea la 1.600 de paturi cât mai rapid, o cerere pe care el a făcut-o de acum câteva luni de zile. Premierul a remarcat majoritatea problemelor cu care se confruntă sistemul de sănătate și astfel a atras atenţia asupra acestor aspect, iar acum se poate ajunge la aceste cifre, a afirmat Cîţu.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online