În urmă cu puțin timp, președintele României, Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au vorbit despre campania de împădurire pe terenuri nisipoase și degradate din sudul României, campanie inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Evenimentul de astăzi are în vedere desfășurarea Zilei Internaționale a Pădurilor, deoarece tema propusă pentru acest an este Restaurarea Pădurilor. pentru care România a locat o sumă importantă, după cum a precizat președintele Klaus Iohannis.

„Am hotărât să alocăm o sumă imensă, 1,5 miliarde de euro pentru reîmpăduriri”.

Președintele Klaus Iohannis consideră că, pentru a combate deșertificarea și schimbările climatice, este necesară extinderea suprafețelor de pădure. Însă, pentru ca acest fapt să fie dus la bun sfârșit, vor trebui bani alocați, alocare care se va face, în esență, din Planul National de Redresare și Reziliență. De asemenea, președintele Iohannis s-a declarat un mare iubitor de natură, considerând importantă reîmpădurirea, pentru o natură sănătoasă în România.

La rândul său, Florin Cîțu consideră că sunt necesare astfel de campanii, pentru a ajunge la media europeană de împădurire, pentru care este nevoie de resurse.

„Asta este provocarea pentru acest Guvern. (…) Prrovocarea pentru domnul ministru, pentru domnii miniștri este să aducem gradul de împădurire în România, de la 29%-30%, peste media europeană, de 38%. Și de asta suntem astăzi, aici, să începem această campanie, iar prezența mea aici este pentru a arăta că susțin această campanie și vom aloca resursele necesare”.

La eveniment au fost prezente și autorități locale, care au discutat despre măsurile ce vor fi luate, pentru a grăbi campania de împădurire pe terenuri degradate și nisipoase, fiind o componentă importantă a Programului Național de Împăduriri, conform comunicatului emis de Administrația Prezidențială. În document se arată că, în cee ace privește schimbările climatic, trebuie intensificat efortul de împădurire în zonele cu deficit mare de pădure și care sunt mai expuse la deșertificare.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online