Revenim la normalitate în trei etape. Prima etapă începe astăzi. Alte măsuri pentru revenirea la normalitate vom avea la 1 iulie, respectiv, 1 august, a anunțat premierul Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Resturantele pot funcționa capacitate până la 70%

Astfel, de la 1 Iunie, restaurantele pot funcționa cu o capacitate până la 70%. Barurile, cluburile și sălile de jocuri pot funcționa cu o capacitate de până la 50%, în intervalul orar 5-24.
Măsurile pot fi aplicate doar pentru persoanele cu schema de vaccinare completă și cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de a doua doze.

70 de nuntași, dacă petrecerea în spațiu deschis

Tot de la 1 Iunie, nunțile, botezurile și alte evenimente festive pot fi organizate cu cel mult 70 de persoane în spații deschisesau cu 50 de persoane în spații închise.
Pot fi organizate evenimente private cu un număr mai mare de participanți dacă toți participanții sunt vaccinați.

Evenimente culturale cu o mie de persoane

La evenimentele culturale, în spațiile deschise, pot participa cel mult o mie de persoane. Acestea trebuie să aibă schema de vaccinare completă și cel puțin 10 zile trecute de la efectuarea celei de a doua doze. Persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test negativ sau să se afle în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.

Hoteluri pline pentru turiștii vaccinați

Pe Litoral, gradul de ocupare a spațiilor de cazare din stațiunile de pe Litoral crește la maximum 85%, tot de la 1 Iunie. Dacă toți turiștii sunt vaccinați, gradul de ocupare poate fi de 100%.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online