600 de copii care participă la cluburile de programare CODE Kids organizate în bibliotecile publice din țară sunt, de astăzi, elevi ai programului „Școala verde din viitor”, în urma parteneriatului dintre Fundația Vodafone România și Fundația Progress.

Programul este gândit pe grupe de vârstă (6 – 10 ani și 10 – 14 ani) și își propune ca, timp de șapte săptămâni, să îi îndrume pe copii să își formeze abilități digitale, prin parcurgerea activităților disponibile pe platforma de conținut „Școala din viitor”, participând la cursurile online organizate de Fundația Progress pentru inițierea copiilor în utilizarea aplicației Scratch, la dezbaterile pe teme de ecologie la care vor afla care sunt cele mai mari amenințări la adresa mediului, dar și cum putem găsi soluții pentru ele, cu ajutorul tehnologiei.

Dacă cei mai mici dintre cursanți își vor exersa abilitățile, în principal, prin joc și activități de tip „vânătoare de comori”, cei din grupa de vârstă 10 – 14 ani vor intra într-o competiție pe teme de durabilitate, având de ilustrat în aplicația Scratch o soluție pentru o problemă de mediu care îi preocupă.

La finalul competițiilor, atât copiii, cât și bibliotecile pe care aceștia le reprezintă vor primi premii cu o valoare totală de 42.500 de lei.

Directorul Fundației Vodafone România, Angela Galeța, spune că proiectul va ajuta la înțelegerea problemelor de mediu.

„Ne bucurăm să ajungem cu «Școala verde din viitor» la copiii și bibliotecarii din rețeaua Code Kids. Va fi, și pentru noi, și pentru ei, un exercițiu de lucru în echipă și o pledoarie pentru implicarea activă în înțelegerea și rezolvarea problemelor de mediu din comunitățile locale”.

Camelia Crișan, CEO Progress Foundation, salută colaborarea dintre cele două organizații, în folosul copiilor.

„Suntem entuziasmați să aducem în comunitățile noastre de mici programatori din bibliotecile publice resurse suplimentare, prin parteneriatul cu Fundația Vodafone România. Este un exemplu foarte bun de colaborare între entități cu o misiune comună – aceea de a ajuta copiii care au cea mai mare nevoie de informație și de dezvoltarea de competențe, vorbindu-le pe limba lor și făcând lucrurile cât mai plăcute și distractive pentru ei”.

Metodologia care stă la baza programului „Școala din viitor” a fost concepută de Fundația Vodafone Spania, în colaborare cu Universitatea din Salamanca, în concordanță cu cele cinci domenii de competență definite în cadrul DigComp.

Școala verde din viitor este un parteneriat între Fundația Vodafone România și Fundația Progress, prin intermediul căruia copiii din cluburile CODE Kids accesează resursele educaționale de pe platforma Școala din viitor și sunt angrenați în găsirea unor soluții verzi, pentru comunitățile în care trăiesc.

Școala din viitor face parte din programul Skills Upload Jr. – o inițiativă a Fundațiilor Vodafone din 11 țări, creată pentru a-i încuraja pe educatori și elevi să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologiile digitale.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online