Gabriela Firea o nouă serie de dezvăluiri șocante: 126.000 de români au rămas fără loc de muncă în ultimul an

63

Senatorul PSD, Gabriela Firea, susţine, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că în ultimul an 126.000 de români au rămas fără locuri de muncă. Aceasta a spus că astfel rata şomajului a înregistrat o creștere de 25% comparative cu anul trecut.

„Întrebare pentru Dl. Cîțu : unde e viața “fantastică” promisă? Românii o duc din ce în ce mai greu! Peste 478.000 de români sunt șomeri în luna februarie 2021, anunță Institutul Național de Statistică, ceea ce reprezintă o rată de 5,7%, în formă ajustată sezonier.”, spune fostul primar al Capitalei.
Aceasta a analizat datele oferite de Institutul Naţional de Statistică şi a concluzionat că românii o duc din ce în ce mai rău în contextul pandemic.
„Numărul românilor aflați în șomaj în aceeași lună a anului trecut era de 352.000, potrivit INS (3,9%), ceea ce înseamnă că 126.000 de români au rămas fără un loc de muncă în ultimul an. Adică o creștere de 25%, față de anul trecut!”, a precizat Gabriela Firea.

De asemenea, aceasta a mai adăugat că s-a înregistrat un procent record de 10% al șomerilor din totalul numărului de angajați existenți.

„Dacă luăm în calcul faptul că în România sunt aproximativ 5,5 milioane angajați (potrivit Revisal), numărul șomerilor reprezintă aproape 10% din numărul angajaților, ceea ce este un record al ultimilor ani.”, a spus Firea.

Facebook Comments