Florin Cîțu întrevedere importantă cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România

78

Premierul Florin Cîțu a avut astăzi o întâlnire foarte importantă cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România în care s-a discutat reluarea activitităților din aceste domenii în condiții de siguranță.

„Vrem să găsim împreună soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității și toți românii să aibă acces la aceste servicii, să-și poată petrece concediul în țară.
Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19.”, a spus Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Premierul își pune toată încrederea în răbdarea oamenilor și spear că și aceștia sunt încrezători în revenirea la viețile normale. Însă, ca acest lucru să devină posibil cât mai curând este nevoie de atingerea unui anumit prag de imunizare și respectarea continua a măsurilor prevenire a răspândirii virusului, a mai spus premierul.

De asemenea, premierul a mai adăugat că cetășenii nu vor fi condiționați de accesului la serviciile industriei ospitalității și hoteliere prin de dovada vaccinării.

„Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene.”, a declarat premierul Cîțu.

Acesta a încheiat prin menționarea faptului că revenirea la normalitate va fi posibilă începând cu 1 iunie 2021.

Facebook Comments