Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat astăzi, 6 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, că după ce se vor finaliza lucrările la stația „Tudor Arghezi”, Magistrala 2 a metroului se va extinde și în Berceni. Declarațiile au fost făcute cu ocazia inaugurării pasarelei pietonale care va asigura un acces mai facil al locuitorilor din Popești-Leordeni la stația de metrou „Berceni” sau „IMGB” după denumirea veche.

În cadrul evenimentului au participat primarul orașului Popești-Leordeni – Petre Iacob, primarul general al Capitalei – Nicușor Dan, președintele Consiliului județean Ilfov – Hubert Thuma.

https://www.facebook.com/danielbalutaprimar/videos/774175520184719

Pasarela va fi tranzitaă zilnic și va suporta o capacitate de circa 12 mii de persoane, fapt care va asigura o legătură mai facilă și mai rapidă pentru cetățenii din Popești-Leordeni, economisind aproximativ 15-20 de minute la fiecare trecere. Acesta a costat 6 milioane de euro și a fost finanțată în proporție de 80% din bugetul local al orașului Popești-Leordeni.

De asemenea, primarul Daniel Băluță, a adăugat în cadrul conferinței că investițiile comune cu localități din Ilfov vor continua în viitorul apropiat. Proiectele viitoare au în vedere școli care, de la începutul anului școlar 2021-2022, vor fi date în folosiță comună atât pentru copiii din Sectorul 4, cât și pentru cei din Popești-Leordeni.

Colaborarea dintre cele două unități administrative teritoriale continua și în privința modernizării unitatății de primiri urgente a Spitalului „Bagdasar Arseni”. Iar, nu în ultimul rând, tot prin fuziunea Sectorului 4 cu Popești-Leordeni se va construi parcarea de la viitoarea stație de metrou „Tudor Arghezi” și va fi asigurat accesul locuitorilor din Popești-Leordeni la această nouă stație a Magistralei 2.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online