Se anunță modificări importante pentru platforma de programări la vaccinare. Ce spune Valeriu Gheorghiță

49

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marți, în cadrul unei conferințe, că vor surveni modificări importante pentru platforma de programare la vaccinare. Acesta cosideră extrem de important interesul pentru vaccinare.

„În momentul de faţă, în centrele în care se administrează vaccin de la Pfizer, rata de confirmare a programărilor după notificare este între 85 şi 90 la sută dintre persoanele care sunt înscrise pe lista de aşteptare, chiar de la prima notifficare”, a declarat Gheorghiță.

Modificările care se vor efectua sunt în număr de două și anume: persoanele vor fi notificate o singură dată, iar oamenii vor putea să-şi estimeze timpul de aşteptare. Șeful CNCAV a mai anunțat că aceste modificări vor intra în vigoare de miercuri, 7 aprilie.

„După cum ştim până la acest moment, regula era că o persoană era notificată de până la trei ori, după care dacă nu răspunde confirmării se notificau alte persoane din lista de aşteptare. Întrucât există multe persoane înscrise pe lista de aşteptare, am luat decizia de a notifica o singură dată o persoană din lista de aşteptare, care va avea la dispoziţie timp de 24 de ore să-şi confirme programarea respectivă. Dacă nu va confirma, vor fi notificate alte persoane din lista de aşteptare, tocmai pentru a rula într-un interval cât mai scurt persoanele din lista de aşteptare”, a explicat Col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare a adăugat că din 10 aprilie fiecarei persoane înregistrate, platforma îi va afişa numărul celor înscriși înaintea lor, precum și capacitatea de vaccinare zilnică în centrul ales. Astfel, cei care urmează să se înscrie de acum încolo vor putea estima timpul pe care îl au de așteptat.

Facebook Comments