Îngrijirea exteriorului câinilor este o parte esențială a întreținerii lor, la fel cum sunt și alimentația corectă sau controlul veterinar regulat. Pentru unii câini, îngrijirea profesională este absolut necesară (cățeii cu blană medie și lungă), în vreme ce pentru alții o baie lunară și o ședință de periaj pe săptămână sunt suficiente. Este foarte important să nu uităm că pe timpul cald, cum este primăvara și vara cățelușii trebuie să fie cosmetizați mai des, pentru o bună igienă.

Dogzilla Grooming & Spa, este salonul de cosmetică veterinară ce oferă servicii de îngrijire și produse de cea mai bună calitate din București, astfel încât prietenul dumneavoastră  blănos să beneficieze de tratamente complete de igienă, tuns, periat, pieptănat,  toaleta urechilor, ochilor și glandelor perianale, iar dumneavoastră consiliere pentru îngrijirea lui acasă.

278569360 129609766323539 4152470893521218786 n
Foto: Dogzilla Grooming & Spa

Pentru ca animăluțul să se simtă relaxat, procedurile sunt efectuate într-un mediu călduros și relaxant, de către unul dintre cei mai buni groomeri din România, în aproape 15 ani de cariera în acest domeniu – Camberea Claudia Valeria, stilist senior, cu peste 15.000 câini tunsi la activ.

La Dogzilla Grooming & Spa, nu se anesteziază animalele. Prima vizită la cosmetică se recomandă a fi după terminarea schemei de vaccinare.

Fiecare câine are nevoie de îngrijire specială în funcție de tipul de blană. Câinii prezentați la concursurile de frumusețe,  sunt tunși în funcție de standardul fiecărei rase. Pentru că majoritatea câinilor sunt animale de companie, tunsorile sunt adaptate pentru a fi cât mai ușor de întreținut de către proprietari.

278608061 130807212870461 2617253340816256016 n
Foto: Dogzilla Grooming & Spa

,,Periatul regulat al blănii unui câine ajută la eliminarea părului mort sau încâlcit. Contribuie de asemenea la distribuirea uleiurilor naturale care mențin pielea  sănătoasă și stimulează aportul de sânge la nivelul pielii. Dacă blana este foarte încâlcită , aceasta poate împiedica pielea să își realizeze principalul rol de protecție și reglare a temperaturii corporale.

Mulți proprietari consideră că au făcut o treabă bună periind blana câinelui, când de fapt au făcut acest lucru superficial, lăsând stratul interior încurcat. De aceea la Dogzilla Grooming & Spa se oferă sfaturi despre toaletarea corectă și produsele potrivite cățelului dumneavoastră. O astfel de problemă s-ar putea să necesite mai mult de o vizită la cosmetician.

Cu siguranță că spălatul unui câine la un salon de cosmetică este cu mult mai ușor decât îmbăierea lui acasă. Spălarea în curte cu furtunul nu este o alternativă prea bună. Câinii apreciază un duș rece ca gheața cam la fel de mult ca și noi. Este foarte important să se folosească șampoane și produse de foarte bună calitate pentru a nu modifica PH-ul pielii.  Dogzilla Grooming & Spa folosesc produse de cea mai bună calitate, profesionale, adecvate tipului de blană al companionului dumneavoastră, pentru a evita probleme dermatologice, sau produse pentru purici si căpușe.

Este important să se obișnuiască câinele cu această manoperă de mic. Unghiile crescute prea mult pot afecta modul în care arată câinele, pot afecta lăbuțele și modul în care merge. Unghile neglijate pot să se recurbeze și să penetreze pernuțele. Ideal unghiile ar trebui să fie tăiate în mod regulat o dată pe lună, de către un specialist, la salon,, a declarat în exclusivitate pentru Online Press, Camberea Claudia Valeria, stilist Dogzilla Grooming & Spa .

279134209 129610039656845 3363630084146164026 n
Foto: Dogzilla Grooming & Spa

Trebuie încă de mic să se obișnuiască câinele să fie îngrijit la urechi. La majoritatea raselor de câini este prezent părul în urechi care trebuie să fie înlăturat regulat. Puțină secreție de culoarea mierii este normală. O secreție maronie, galbenă sau verde, cu miros neplăcut,  poate indica o infecție auriculară. În această situație este remondat să cereți sfatul medicului veterinar sau să faceți un serviciu la salonul pentru animăluțe, precum Dogzilla Grooming & Spa

Prezența de scurgeri de la nivelul ochilor poate fi un semn de infecție, dar nu întotdeauna. De aceea, se recomandă a nu ezita mersul la medicul veterinar dacă se observă modificări de culoare sau cantitate. Curățarea scurgerilor lacrimale și a pliurilor de la nivelul feței previne pătarea permanentă si apariția infecțiilor.

,,Vidarea glandelor perianale nu este o acțiune deloc plăcută, dar este extrem de necesară mai ales pentru câinii care stau în casă. Aceste glande conțin substanțe folosite de câini pentru a-și marca teritoriul. Conținutul lor este de obicei eliminat atunci când câinele defecă.

Un semn că animalul nu iși golește singur glandele este atunci când se târăște cu fundul pe podea sau își linge excesiv zona anală. În acest caz este bine să vizitați medicul veterinar. Dacă nu este golit conținutul acestor glande în mod regulat, se pot infecta formând abcese, îmbolnăvind câinele foarte tare.,, mai adaugă expertul Camberea Claudia Valeria. 

Cu siguranță ați aflat multe informații despre cosmetizarea cațeilor, dar cu siguranță Dogzilla Grooming & Spa vă poate demonstra acest lucru.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online