Primarul General al Municipiul București, a anunțat că a depus luni dimineața cererea de finanțare  pentru achiziția prin PNRR, a 22 de troleibuze noi. Suma pe care o solicită edilul este de 11,2 milioane de euro fară tva, bani cu care vor fi achiziționate troleibuze moderne și cu autonomie extinsă.

„În numele municipalității, am depus azi dimineață cererea de finanțare pentru achiziția prin PNRR a 22 de troleibuze noi. Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcționa și cu baterii pentru un număr de kilometri)”, a scris Nicusor Dan luni pe facebook.

Edilul a subliniat că este un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze care s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert.

„E un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani și jumătate și care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert. Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună și confort sporit în București”, a mai adăugat edilul.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online