Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lansează – începând cu data de 7 martie – în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), concursul național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor aflați în acest an școlar în clasa a XI-a.

Concursul este structurat în trei etape și se va desfășura online, în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022.

Prima etapă va avea loc în data de 26.03.2022, în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional „Global Money Week 2022”.

Înscrierea la Olimpiada ASF va avea loc în intervalul 8 – 15 martie 2022, iar participarea presupune autentificarea participanților la platforma Zoom și la platforma Kahoot, pe bază de user și cod de înscriere, care vor fi furnizate de către organizatori.

Această olimpiadă are ca obiective să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor și să îi ajute să cunoască în mod corect piața financiară non-bancară, produsele și serviciile aferente acesteia.

ASF consideră că generațiile tinere cu un nivel ridicat de educație financiară vor putea lua decizii financiare corecte și înțelepte, pentru a-și asigura bunăstarea individuală.

Tinerii educați financiar vor putea contribui, la rândul lor, la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu, la nivelul societății.

***

DESPRE ASF:

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.
A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.
Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online