BAAR (Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România) a plătit, până acum, 365 milioane lei, în dosarele City Insurance deschise pentru daune externe, în baza politelor RCA/Carte Verde emise de această societate și are rezerve constituite pentru încă 630 milioane lei.

Cele mai mari daune, 14 din 25, sunt de peste 2,5 milioane lei/caz și au fost cauzate de vehiculele de transport marfă.

Mai mult decât atât, în cazul a 12 dosare de daună, rezerva de daune constituită depășește suma de 5 milioane lei, iar – în topul prejudiciilor care depășesc 10 milioane de lei – 3 din 4 daune sunt generate de vehicule de transport marfă.

În urma falimentului City Insurance, BAAR – în calitate de garant pentru acoperirea prejudiciilor produse în străinătate de vehicule înmatriculate în România – îi revine obligația legală de plată a daunelor RCA externe, cauzate de asigurații acestei societăți.

Astfel, totalul sumelor achitate de BAAR, aferente cazurilor de dauna RCA/Carte Verde ale City Insurance, începând din anul 2021 și până în prezent, a fost de 365 milioane de lei.

La despăgubirile deja plătite, se mai adaugă rezerve pentru daunele avizate până la data de 28.02.2022, în valoare de încă 630 milioane lei, daune care urmează să fie achitate.

Toate aceste sume sunt finanțate din contribuțiile la Fondul Național de Protecție, administrat de BAAR, ale celorlalte societăți de asigurare RCA din România.

Piața de asigurări RCA din România depune eforturi susținute pentru ca BAAR să dispună de resurse financiare suficiente în Fondul Național de Protecție, astfel încât să-și poată îndeplini în mod corespunzător obligațiile asumate față de celelalte birouri naționale, în cadrul Sistemului Carte Verde, inclusiv prin achitarea în termen a despăgubirilor pe care City Insurance le datorează în străinătate.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online