Deputata USR PLUS, Diana Buzoianu, a depus, astăzi, o inițiativă legislativă ce introduce un nou scop în obținerea unui permis de muncă în România. Proiectul a fost depus în colaborare cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, ce prevede implementarea vizei pentru nomazii digitali în România.

Proiectul USR PLUS presupune acea categorie de angajați care muncesc de la depărtare pentru un angajator înregistrat într-un stat, dar care doresc să locuiască și să călătorească într-un alt stat în timp ce desfășoară activitatea de telemuncă.

„De mulți ani vorbim de potențialul uriaș al României în turism și în a atrage profesioniști aici. Viza pentru nomazii digitali este unul dintre instrumentele care poate face trecerea de la potențial, la realitate. Folosind acest instrument putem atrage resurse financiare aici, în economia națională. Putem promova țara noastră și crea un brand de lideri în domeniu”, transmite deputata Diana Buzoianu, inițiatoarea proiectului.

Conform Dianei Buzoianu, dacă România va atrage 2.000 de nomazi digitali anual, care ar cheltui în medie 2.000 de euro pe lună, la finalul unui an vor fi aproximativ 50 de milioane de euro în economia națională.

Printre statele care au aplicat instrumentul pentru nomazii digitali se numără și Germania, Estonia, Republica Cehă, Portugalia, Croația, Norvegia și unele state non-membre UE precum Costa Rica, Georgia, Dubai și altele.

„Adoptarea proiectului de lege poate fi una dintre măsurile gândite în cadrul unui pachet macro de măsuri pentru redresarea situației economice a României în contextul crizei economice ca urmare a pandemiei. Dar acest instrument poate fi privit ca utilitate chiar mai departe de atât, simultan contribuind la dezvoltarea societății și economiei naționale inclusiv în perioade de creștere economică. Inițiativa are ca scop atragerea unui număr mai mare de persoane din state terțe care să continue să muncească de la depărtare în statele terțe, dar care să cheltuiască resurse financiare în România”, conchide Diana Buzoianu.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online