Jandarmeria Română din Bucureşti a anunţat în această seară, 3 aprilie, că organizatorul va fi amendat pentru depăşirea numărului de participanţi pe care legislaţia îl permite. Pentru protestul din această seară s-a depășit numărul legal de 100 de persoane și se vor aplica sancțiuni contravenționale.

„Organizatorul a depăşit numărul maxim de o sută de persoane permis de legislaţia în vigoare, pentru care vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale. Avem organizatori, sunt proteste declarate şi asta ne uşurează nouă misiunea, pentru că avem cu cine să relaţionăm şi avem cum să avem o legătură permanentă cu participanţii la adunarea publică printr-un reprezentant al acestora.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Capitalei și-au artătat suportul pentru acțiunile din acestă seară și au asigurat siguranța traficului.

„Noi momentan recurgem la dialog, colegii de la Jandarmerie fac acest lucru, încercăm evitarea declanşării oricărui eveniment nefericit, până acum nu au fost înregistrate evenimente negative”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Ciprian Romanescu.

În acestă seară, alte câteva sute de de persoane s-au strâns în Piaţa Universităţii din Bucureşti, conducând un nou mars de proteste împotriva restricțiilor. Protestarii și-au continuat drumul până în Piața Victoriei alături de câțiva lideri politici, printre care și nelipsitul parlamentar, George Simion – liderul AUR.

Mesajele scandate se repetă și în această seară, iar cel mai „răsunător” este „LIBERTATE”. Printre acestea se mai numără și „Nu vrem aer cu porţia” sau „Jos cu interdicţiile”, fiind doar câteva dintre mesajele întipărite pe afișele protestatrilor revoltați.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online