Johnson & Johnson a anunțat, astăzi, că au început livrările vaccinului COVID-19 ce se administrează în doză unică către ţările UE, spun oficiali ai Uniunii Europene şi compania.

Inițial, compania dorea să-şi înceapă livrările la începutul acestei luni, dar, din cauza problemelor de producţie, s-a întârziat livrarea primului lot către UE.

„Primele doze pleacă astăzi din depozite pentru statele membre”, a declarat luni, 12 arpilie, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-o conferinţă de presă.

Compania americană promite livrarea a 55 milioane de doze către UE până la sfârşitul lunii iunie plus alte 120 de milioane în al III-lea trimestru, a declarat comisarul european pentru industrie, Thierry Breton. Momentan nu se știe dacă cifra anunţată va fi îndeplinită, dar 50 de milioane de doze sunt sigure pentru al II-lea trimestru.

Johnson & Johnson a confirmat pentru Reuters că a început livrările luni către UE, Norvegia şi Islanda, dar îşi propune să livreze 200 de milioane de doze în 2021 către UE, Norvegia şi Islanda.

Vaccinul american, Johnson & Johnson a fost aprobat de către Agenția Europeană pentru Medicină (EMA) pe 11 martie 2021.

În România se va începe vaacinarea spre sfârșitul lui aprilie cu vaccinul monodoză de la Johnson & Johnson, direct în cabinetele medicilor de familie, fără condiția de programare în platformă.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online