Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă afirmă că stadiul fizic al lucrărilor la Tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești este de 75% și că ar putea fi finalizat anul acesta.

„ Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta”, a declarat în context Cătălin Drulă.

Acesta transmite că tronsonul 2 este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Bals, unde în prezent mii de șoferi pierd ore în trafic, traversând cele două localități.

„Tronsonul 2 este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș. În prezent, zeci de mii de șoferi pierd ore în trafic în fiecare săptămână pentru traversarea celor două localități. Acest calvar se va încheia când deschidem tronsonul 2″, a adăugat ministrul.

În cazul Tronsonului 2 Balș – Slatina (KM 17+700 – 57+550) din cadrul Drumului expres Craiova-Pitești, constructorul reprezentat de ASOCIEREA SA & PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL – SC CONSITRANS SRL înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de 75%. Precizăm că valoarea contractului aferentă Tronsonului 2 este de 1,454 miliarde lei fără TVA.