Raed Arafat, șeful DSU, a explicat în urmă cu puțin timp aspectele referitoare la moartea celor trei persoane din Spitalul Foișor. Un pacient a decedat înainte de a fi transferat de la Spitalul Universitar la Spitalul Foișor, în urma unui stop cardiac. Celelalte două persoane au decedat în secția ATI după efectuarea tranferului, a mai spus secretarul de stat.

„Într-adevăr şi din păcate au decedat trei pacienţi: unu înainte a fi preluat de ambulanţa SMURD de la Spitalul Universitar, a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanţă, în stare critică, iar alte două paciente, una în vârstă de 60 de ani şi una în vârstă de 83 de ani, din păcate au decedat la Spitalul Foişor după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă. Prima a fost internată în data de 10.04 la orele 19:27 şi decedată din păcate în data de 11.04 la orele 07:52. A doua pacientă a fot internată în data de 11.04 la ora 00:52 şi a fost declarată decedată, din păcate, în data de 11.04 la ora 17:32”, afirmă Raed Arafat într-o declaraţie video postată pe Facebook, luni după amiază.”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat și-a exprimat condoleanțele pentru familiile îndurerate , dar evenimentele neplăcute au demonstrat că decizia de a lărgi capacitatea paturilor de terapie intensivă a fost una corectă.

„Sincer, ne pare rău de aceste situaţii, dar ştim foarte bine cu ce avem de a face: cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, o boală în care pacienţii aflaţi în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid şi aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi dar faptul că o persoană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată şi că două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în secţia de terapie intensivă, asta nu poate să fie imputat acţiunii de transfer al pacienţilor sau acţiunea de a prelua secţia de terapie intensivă de la Foişor, pentru a trata pacienţii COVID. De fapt, aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră şi aveam nevoie de lărgirea capacităţii de terapie intensivă”, a mai adăugat Raed Arafat.”

De asemenea, Arafat a adus lămuriri și în cazul pacientei care trebuia adusă la Spitalul Foișor, dar aceasta a declarat că nu poate fi operate decât în Turcia. Astfel, Direcția de asistență medicală din România a contact-o și s-a stabilit că operația se poate efectua și în țară. El a mai adăugat că rămâne la decizia pacientei dacă va dori să efectueze intervenția la Spitalul Universitar.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online