Mesajul președintelui transmis comunității musulmane din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan

77

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 12 aprilie 2021, un mesaj adresat comunității musulmane din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan.

„Cu prilejul începerii lunii postului Ramadan, transmit tuturor cetăţenilor români de etnie turcă şi tătară gândurile mele bune, însoţite de urări de sănătate, prosperitate şi împlinire spirituală.

Ramadanul îndeamnă, prin zilele dedicate postului şi rugăciunii, la o reflecţie profundă asupra semnificaţiilor Coranului în lumea contemporană şi asupra valorilor pe care le inspiră fiecărui credincios: libertate, demnitate, toleranţă, iubire pentru semeni. ”, a transmis Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a adăugat că și în acest an, perioada Ramadanului însoţeşte efortul nostru comun de a depăşi dificultăţile provocate de pandemia de COVID-19, apreciind efortul depus de această comunitate în respectarea măsurilor și încrezător în depășirea acestei perioade.

„Suferinţa şi boala încă îi afectează la scară mondială, adeseori cu consecinţe grave, pe semenii noştri. Apreciez susținerea pe care ați manifestat-o în toată această perioadă pentru strădania autorităţilor de a ne proteja prin măsuri sanitare şi de a identifica soluţii pentru regăsirea cât mai rapidă a normalităţii sociale.

Am încredere că luna postului Ramadan vă va întări în acest efort şi ne va ajuta să continuăm împreună, în spirit de solidaritate şi responsabilitate, să-i ajutăm pe toţi cei care au nevoie de grija şi sacrificiul nostru.”

Președintele a încheiat mesajul cu urarea specifică sărbătorii „Ramadan Karim!”.

Facebook Comments