Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 1 aprilie 2021, o alocuțiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Klaus Iohannis a reamintit în cadrul alocuțiunii toate marile realizări ale institului de-a lungul unui secol, fapte ce au rămas în istorie.

„Onorăm astăzi activitatea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care, la 100 de ani de la înființare, rămâne un înalt reper al cercetării medicale românești. Este un moment de bilanț, de rememorare a istoriei, este o invitație la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este și un moment pentru a privi cu încredere în viitor.
Prestigioasa dumneavoastră instituție își leagă începuturile de personalitatea ilustră a fondatorului său, profesorul Ion Cantacuzino, părintele școlii românești de imunologie și patologie experimentală. De-a lungul timpului, în acest centru de excelență s-au format și s-au afirmat cercetători, profesori și adevărați creatori de școală medicală.”, a declarat președintele României.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a constituit un bun reper de-a lungul anilor pentru generații întregi și a devenit un simbol al potențialului de inovare al țării noastre. Prin rezultatele obținute a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanță remarcabilă pentru România, președintele felicitând institul pentru acest fapt.
Aniversarea s-a desfășurat în circumstanțele specifice pandemiei, respectându-se distanța și protecția cu ajutorul măștilor.

Iohannis a ținut să sublinieze rolul Institutului „Cantacuzino” în această perioadă, fiind unul fundamental, arătându-se impresionat de eforturile și de dăruirea pe care atât echipa managerială, cât și personalul le practică în această perioadă pandemică și în susținerea campaniei de vaccinare.

De asemenea, președintele a premiat Institutul „Cantacuzino” pentru recunoașterea performanțelor reușite de acesta: „În semn de recunoaștere a valorii colectivului dumneavoastră de specialiști de elită ai medicinei românești și a contribuției Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării științifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înființare, am decorat această prestigioasă instituție cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer.”, a mai spus Klaus Iohannis.

- Advertisement -online media solutions creare site de prezentare creare magazin online